Samsung Galaxy S10e Yedekleme Nasıl Yapılır
Akıllı telefon kullananlar için en önemli durum içerisinde bilgiler olarak söyleyebiliriz. Özellikle cihaz üzerinde bulunan bilgilerin mutlaka belirli aralıklarda yedeklemesinde fayda var diyebiliriz. Rehber, Fotoğraf, Video olarak birçok bilgi bulunmaktadır. Tabi kişisel diğer bilgilerinizde olabilir. Eğer Samsung Galaxy S10e model bir akıllı telefonunuz varsa yedekleme işlemi yapabilir ve cihaz içerisinde bulunan bilgilerinizi koruyabilirsiniz.

Cihaz içerisindeki bilgilerinizi nasıl yedekleyebilirsiniz yada hangi yardımcı unsurları kullanabilirsiniz bunları görelim.
1- Cloud servisleri üzerinden yedekleme
2- Uygulama üzerinden yedekleme ( bazı bilgiler için geçerlidir.)
3- Program yardımıyla bilgisayar üzerine alınan yedekleme işlemi

1- Cloud yani bulut servisler üzerinde bilgilerinizi internet üzerinden yedekleme yapabilir ve daha sonra kullanma fırsatınız olacaktır. Özellikle bu işlem için Android için Google Drive, İOS cihazlar için ise İcloud servisini kullanabilirsiniz. Bulut servislerin dezavantajı olarak şunları söyleyebiliriz. İnternet hızınıza göre upload işlemi gerçekleşir. Eğer internet hızınız yavaş ise yüklemeler yavaş olacaktır.

2- Uygulama üzerinden yedekleme işlemi için ise kullandığınız markaya ait bir uygulama varsa size sunduğu bir bulut sunucu üzerinden yükleme yapılabilir. Bu işlem ilk anlattığımız yönteme benzemektedir. Fark olarak ise cihazın size sunduğu yedekleme uygulamasıdır. Diğer bir uygulama yöntemi ise cihaz üzerinde bulunan bazı bölümleri yedekleyebilirsiniz. Bu bölümler Rehber, Mesajlar gibi bölümlerdir. Bu durumlar için Google Play Store yada App Store üzerinden gereken uygulamaları indirerek yapabilirsiniz.

3- Diğer yani son yöntem ise programı ile yapılan yedekleme işlemidir. Bu cihazın markasına göre değişebilir yada genel bir program varsa kullanabilirsiniz. Samsung cihazlar için Samsung Smart Switch programı üzerinden tüm cihazınızı yedekleyebilir ve daha sonra farklı bir Samsung cihaza yükleyebilirsiniz. Bu program İOS cihazlar için İTunes, Sony cihazlar için Sony PC Companion programı ile tüm işlemlerinizi yapabilirsiniz.

Önceki İçerikSamsung Galaxy S10 Plus Yedekleme Nasıl Yapılır
Sonraki İçerikSamsung Galaxy A51 Yedekleme Nasıl Yapılır
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments