Lenovo model android işletim sistemine sahip akıllı telefonlarda kendi sistemi üzerinden yada manuel olarak yedekleme yapabilirsiniz. Bu yedekleme sistemi için ister Lenovo cihazlar üzerinden bulunan yedekleme sistemini kullanabilirsiniz. İsterseniz de aşağıdaki anlatım ile yedekleme yapabilir ve bilgilerinizi güvenlik altına alabilirsiniz.
Lenovo K6 Note Yedekleme Nasıl Yapılır
Kullanıcı verilerini yedeklemek için SettingsSettings (System settings) > System (All settings) > System(ya da Personal) > Backup & Reset menü öğelerine dokunun. Backup my data öğesine dokunun ve yedeklemek istediğiniz öğeleri seçip Backup öğesine dokunun. Verileri Backup & Restore uygulamasından da yedekleyebilirsiniz.

Bir sistem yedeklemesinden verileri nasıl geri yüklerim?
Settings (System settings) > System (All settings) > System (ya da Personal) > Backup & Reset menü öğelerine dokunun. Restore data from internal storage öğesine dokunun. Her bir yedekleme paketi Backup List kısmında gösterilir. Yedeklenen verileri geri yüklemek için, bir yedekleme dosyasına dokunup verilerin geri yüklenmesini bekleyin. (Bu adım, geri yüklenen yedeklemeyi var olan verilerin üzerine yazacaktır).. Verileri Backup & Restore uygulamasından da geri yükleyebilirsiniz.

1- Data kablosu ile yedekleme işleminde bilgisayar ortamında bilgi aktarımı yapmanızı sağlamaktadır. Bu işlemi şarj aletiniz ile yapabilir ve cihazda bulunan tüm bilgilerinizi aktarabilirsiniz. Burada resimlerinizi ve videolarını bilgisayarınıza aktarabilir ve daha sonra kullanmaya devam edebilirsiniz.


2- Diğer yöntem ise Bulut sunucular kullanarak yedekleme işlemidir. Google Drive yada farklı bir ücretsiz sunucu üzerine şifreleme ile kayıt edebilir ve daha sonra kullanabilirsiniz. Tabi sadece Google Drive değil farklı bulut sunucu kullanabilirsiniz.

Genel olarak burada yaşanan sıkıntılar ise Rehber durumudur. Eğer rehberinizi yedeklemek istiyorsanız cihazın Rehber yada Kişiler bölümüne giriş yaparak İçe-Dışa Aktar bölümüne giriş yaparak rehberinizi içe aktar olarak ayarlayabilirsiniz. Bu işlemden sonra cihazın içerisine VCF uzantılı bir dosya atacaktır. Bu dosyayı ise siz data kablosu ile alabilir ve yedeklemiş olabilirsiniz.

Eğer hata almazsanız bu işlemden sonra cihaza rehber yedekleme işlemi bitecektir. Modele göre farklılık gösterebilir ama mantık olarak aynıdır. Daha sonra ise data kablosu ile aynı şekilde rehberinizi alabilir ve bilgisayarınıza yada farklı bir birime yedekeleme yapabilirsiniz.
Not : Yedekleme işlemi sadece bu cihaz için değil tüm cihazlar için gerekli bir işlemdir. Mutlaka belirli aralıklarda yedekleme yapmalısınız

Önceki İçerikLenovo Vibe P1 Yedekleme Nasıl Yapılır
Sonraki İçerikLenovo Vibe Shot Yedekleme Nasıl Yapılır
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments