Ülkemizde pahalı olmasına rağmen en çok satan akıllı telefonların başında Apple marka cihazlar gelmektedir. Tabi konumuz pahalı olması değil bu cihazları kullananların pek kullanmadığı yedekleme sistemi diyebiliriz. Apple marka bir cihazınız varsa yedekleme işlemi nasıl yapabilirsiniz yada neleri kullanarak yedekleme işlemi yapabilirsiniz onları anlatmak istiyoruz.

Apple İphone 11 Yedekleme – İphone 11 Tam Yedekleme
Genel olarak siz Apple bir cihazı kullanmak istiyorsanız İcloud hesabı açmanız gerekmektedir. Bu sistem sayesinde kısa olarak belirli ölçüde yedekleme yapabilirsiniz. Apple size yedekleme hesabı için 5 GB lık bir alanı ücretsiz vermektedir. Tabi bu sistem rehber yada küçük yedekleme işlemlerinizi için yeterli olacaktır ama fotoğraf, video vb. gibi işlemler için yeterli olmayacaktır. Bu işlem için ilk olarak bu yedekleme alanınız arttırmanız gerekmektedir.

Türkiye3 (TRY)
50 GB: 6,49 TL
200 GB: 19,99 TL
2 TB: 64,99 TL

Bu fiyatlar üzerinden satın alabilir ve yedekleme işlemini Wifi yardımıyla yapabilir ve farklı bir cihaza geçtikten sonra kolayca aynı yedekleri yeni cihazınıza yükleyebilirsiniz.

Diğer bir yöntem ise İtunes yani resmi programı ile bilgisayar ortamında bu işlemi yapabilirsiniz. Bu durumda iphone 11 cihazınızı tamamen bir yedek alabilir ve daha hızlı bir bir işlem ile yapabilirsiniz.

Yukarıdaki görseldeki gibi telefonunuzu bilgisayara bağlayarak yedekleme işlemi yapabilir ve tüm bilgilerinizi ( rehber, Fotoğraflar, videolar ) bilgisayara yedekleyebilir ve daha sonra aynı şekilde yeni cihazınıza yükleyebilirsiniz. Burada dikkat etmeniz durum ise işletim sistemi versiyonudur. Eğer farklı bir versiyon olursa bu yedekleme işleminden sonra yeni cihazınızında aynı yada üst bir versiyon olması gerekiyor.

Diğer bir yöntem ise yeni bir bilgisayar programı sayesinde ayrı ayrı bir yedekleme yapabileceğiniz. İtunes komple bir yedek almaktadır. Bizim size önereceğimiz olan 3uTools programı ise istediğiniz bölümü yedekleyebilirsiniz.

Bu program sayesinde sol bölümde görülenen yedeklere göre istediğiniz gibi yedekleyebilir ve istediğiniz klasöre kayıt edebilirsiniz. Eğer uygulama yedekleme gibi bir probleminiz yoksa 3UTools programı tam size göre olduğunu söyleyebiliriz..

Önceki İçerikApple iPhone 11 Pro Yedekleme Nasıl Yapılır
Sonraki İçerikHuawei P30 Lite Yedekleme Nasıl Yapılır
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments