Vestel Venüs V3 5020 Teknik Özellikleri
IPS LCD formundaki 5.0 inçlik kapasitif ekranı, 1280×720 piksel çözünürlüğünde olan ve kırılma ya da çizilmelere karşı Corning Gorilla Glass 3 ile direnç kazanan Vestel Venüs V3 5020, parmak izi engelleyici ekran kaplamasıyla da takdir topluyor. 294 PPI piksel yoğunluğu ve %65’i aşan ekran-gövde oranıyla keskin görüntüler oluşturan telefon ekranı, oyun ve çoklu ortam içeriklerinden alınan keyfin artmasını sağlıyor. Kullanıcılarına sunduğu teknolojilerin büyük bir bölümünü MediaTek MT6735P yonga setinden alan akıllı cep telefonu, 64 bit ARMv8-A mimarili olan ve 1.0 GHz hızında çalışan ARM Cortex-A53 işlemcisiyle güçleniyor. İki boyutlu ve yüksek grafik işlem gücü gerektirmeyen üç boyutlu oyunlarda tatmin edici performans gösteren Mali-T720 MP2 grafik işlemcisiyle donatılan ürün, 1 GB kapasiteli belleği ile güncel uygulamaların eksiksiz şekilde çalışmasına olanak veriyor. En fazla 32 GB’lik hafıza kartlarıyla birlikte kullanılabilen ve dahili depolama alanı 16 GB’lik kapasiteye sahip olan Vestel Venüs V3 5020, kullanıcılarına dijital veri depolama noktasında da belli bir ölçüye kadar serbesti sunuyor.
Vestel Venüs V3 5020 Yedekleme – Vestel Venüs Yedekleme
Yedekleme işlemi tüm cihazlar için mutlaka yapılması gereken ve özellikle son zamanlarda akıllı telefonlar için gerekli olan bir durumdur. Yedekleme işlemi ile cihazda bulunan tüm bilgilerinizi güvenilir bir sisteme kaydetmek ve daha sonra kullanabilmenize yaramaktadır. Genellikle cihazda bulunan bilgiler bilgisayara aktarılmak istenebilmektedir. Bu işlemi data kablosu ile yapabilir ve hızlı bir şekilde yedekleyebilirsiniz. Cihazınız arıza yapabilir yada düşürüp kırabilirsiniz bu gibi durumlar için daha önceden yada belirli aralıklarda cihazda bulunan bilgilerin mutlaka yedeklenmesi gerekmektedir.
Peki yedekleme işlemini nasıl yapabiliriz yada Vestel Venüs E3 Yedekleme akıllı telefonlarda yedekleme işlemini nasıl yapabiliriz onu görelim.
1- Data kablosu ile yedekleme işleminde bilgisayar ortamında bilgi aktarımı yapmanızı sağlamaktadır. Bu işlemi şarj aletiniz ile yapabilir ve cihazda bulunan tüm bilgilerinizi aktarabilirsiniz. Burada resimlerinizi ve videolarını bilgisayarınıza aktarabilir ve daha sonra kullanmaya devam edebilirsiniz.
2- Diğer yöntem ise Bulut sunucular kullanarak yedekleme işlemidir. Google Drive yada farklı bir ücretsiz sunucu üzerine şifreleme ile kayıt edebilir ve daha sonra kullanabilirsiniz. Tabi sadece Google Drive değil farklı bulut sunucu kullanabilirsiniz.
Genel olarak burada yaşanan sıkıntılar ise Rehber durumudur. Eğer rehberinizi yedeklemek istiyorsanız cihazın Rehber yada Kişiler bölümüne giriş yaparak İçe-Dışa Aktar bölümüne giriş yaparak rehberinizi içe aktar olarak ayarlayabilirsiniz. Bu işlemden sonra cihazın içerisine VCF uzantılı bir dosya atacaktır. Bu dosyayı ise siz data kablosu ile alabilir ve yedeklemiş olabilirsiniz.
Eğer hata almazsanız bu işlemden sonra cihaza rehber yedekleme işlemi bitecektir. Modele göre farklılık gösterebilir ama mantık olarak aynıdır. Daha sonra ise data kablosu ile aynı şekilde rehberinizi alabilir ve bilgisayarınıza yada farklı bir birime yedekeleme yapabilirsiniz.
Not : Yedekleme işlemi sadece bu cihaz için değil tüm cihazlar için gerekli bir işlemdir. Mutlaka belirli aralıklarda yedekleme yapmalısınız