Vestel Venüs V3 5010 Teknik Özellikleri
Android 6.0 (Marshmallow) işletim sistemi ile gelen ürün aynı zamanda markanın kendi geliştirdiği arayüzü ile sunuluyor. Sade bir kullanıma ve yerli kişiselleştirmelere sahip olan cihazın arayüzü, normal kullanımda kasma ve yavaşlama sorunlarına neden olmuyor. Vestel V3 5010 özellikleri arasında hafıza kartı desteğinin de olduğu görülüyor. 64 GB’a kadar arttırılabilir hafıza sunan telefon belgeleri güvenle taşımaya olanak veriyor. Vestel V3 5010’un kamerasında ise 5 MP ön kamera, 8 MP arka kamera kullanılıyor. Telefon fiyat ve donanımsal özelliklerine bağlı olarak uygun kabul edilen kamera performansı hızlı odaklanma, otomatik odaklanma, HDR gibi özellikler ile destekleniyor. Normal fotoğraf çekiminde yeterli olan cihaz, 720p HD video çözünürlüğü ile video çekimlerinde de başarılı oluyor. Vestel V3 5010 modelleri fiziki özellikler açısında ise fiyatına oranla üst sınıf nitelikler taşıyor. Tek elle kullanıma uygun olan cihaz 141 gram ağırlığı ve 7.7 mm’lik kalınlığı ile oldukça ince bir telefon olarak kabul ediliyor. İnce tasarımı ile rahat tutulan cihazın çıkarılabilir arka kapağında markanın logosu telefona şıklık katan ufak bir detay oluyor. Telefonun diğer fiziki özelliklerine bakıldığında ise ekran özellikleri dikkat çekiyor. Çizilmeye dirençli IPS Corning® Gorilla® Glass 3 camın kullanıldığı cihaz, 5.0 inçlik ekran boyutu ile karşınıza çıkıyor. Aynı zamanda 720×1280 HD ekran çözünürlüğü ile gelen ürün 294 PPI değeri ile renkleri başarıyla gösteriyor. Yeterli kabul edilen geniş ekranı oyun ve videolarda başarılı bir şekilde kullanılabiliyor. Cihazın ekran özelliklerinde dikkat çeken diğer bir özelliği de parmak izi engelleyici kaplaması oluyor.

Vestel Venüs V3 5010 Yedekleme – Vestel Venüs Yedekleme

Yedekleme işlemi tüm cihazlar için mutlaka yapılması gereken ve özellikle son zamanlarda akıllı telefonlar için gerekli olan bir durumdur. Yedekleme işlemi ile cihazda bulunan tüm bilgilerinizi güvenilir bir sisteme kaydetmek ve daha sonra kullanabilmenize yaramaktadır. Genellikle cihazda bulunan bilgiler bilgisayara aktarılmak istenebilmektedir. Bu işlemi data kablosu ile yapabilir ve hızlı bir şekilde yedekleyebilirsiniz. Cihazınız arıza yapabilir yada düşürüp kırabilirsiniz bu gibi durumlar için daha önceden yada belirli aralıklarda cihazda bulunan bilgilerin mutlaka yedeklenmesi gerekmektedir.
Peki yedekleme işlemini nasıl yapabiliriz yada Vestel Venüs E3 Yedekleme akıllı telefonlarda yedekleme işlemini nasıl yapabiliriz onu görelim.
1- Data kablosu ile yedekleme işleminde bilgisayar ortamında bilgi aktarımı yapmanızı sağlamaktadır. Bu işlemi şarj aletiniz ile yapabilir ve cihazda bulunan tüm bilgilerinizi aktarabilirsiniz. Burada resimlerinizi ve videolarını bilgisayarınıza aktarabilir ve daha sonra kullanmaya devam edebilirsiniz.


2- Diğer yöntem ise Bulut sunucular kullanarak yedekleme işlemidir. Google Drive yada farklı bir ücretsiz sunucu üzerine şifreleme ile kayıt edebilir ve daha sonra kullanabilirsiniz. Tabi sadece Google Drive değil farklı bulut sunucu kullanabilirsiniz.

Genel olarak burada yaşanan sıkıntılar ise Rehber durumudur. Eğer rehberinizi yedeklemek istiyorsanız cihazın Rehber yada Kişiler bölümüne giriş yaparak İçe-Dışa Aktar bölümüne giriş yaparak rehberinizi içe aktar olarak ayarlayabilirsiniz. Bu işlemden sonra cihazın içerisine VCF uzantılı bir dosya atacaktır. Bu dosyayı ise siz data kablosu ile alabilir ve yedeklemiş olabilirsiniz.

Eğer hata almazsanız bu işlemden sonra cihaza rehber yedekleme işlemi bitecektir. Modele göre farklılık gösterebilir ama mantık olarak aynıdır. Daha sonra ise data kablosu ile aynı şekilde rehberinizi alabilir ve bilgisayarınıza yada farklı bir birime yedekeleme yapabilirsiniz.
Not : Yedekleme işlemi sadece bu cihaz için değil tüm cihazlar için gerekli bir işlemdir. Mutlaka belirli aralıklarda yedekleme yapmalısınız

Önceki İçerikVestel Venüs V2 5.0V Yedekleme Nasıl Yapılır
Sonraki İçerikCasper VIA M4 Yedekleme Nasıl Yapılır
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments