iCloud Yedekleme Açma – iCloud ile Rehber Yedekleme
Apple bir cihaz kullanıyorsanız ve internet bağlantınız varsa cihazınızdaki bilgilerinizi farklı bir cihaz olmadan cihaz içerisindeki tüm bilgilerinizi bulut sunucu olan iCloud üzerine yedekleyebilir ve daha sonra tekrar kullanabilirsiniz. iCloud üzerinde birçok bilgiyi kullanabilirsiniz. Yedekleme işleminde seçimlerinizi yaparak icloud üzerine Kişiler, Takvim, Yer İmleri, Mail, Notlar bu gibi bilgilerinizi ayarlar bölümünden seçerek yedekleme işlemine başlayabilirsiniz.

iCloud Nasıl çalışır?
iCloud Yedekleme iPhone, iPad ve iPod touch’ınızdaki bilgilerin bir kopyasını oluşturur. Aygıtınız iCloud’da yedeklendiğinde, yeni bir aygıtı kolayca ayarlayabilir veya sahip olduğunuz başka bir aygıttan bilgilerinizi geri yükleyebilirsiniz. iCloud’un aygıtınızı her gece otomatik olarak yedeklemesini sağlamak için şunları yapmanız gerekir..

iCloud’a kaydolduğunuzda otomatik olarak 5 GB ücretsiz saklama alanına sahip olursunuz. iCloud saklama alanınız; iOS aygıtı yedeklemeleri, iCloud Drive’daki belgeler, iCloud Fotoğraf Arşivi, iCloud’da saklanan uygulama verileriyle belgeler ve iCloud Mail (@icloud.com e-posta hesabınız) için kullanılır.

– Ayarlar > [adınız] > iCloud > iCloud Yedekleme’de iCloud Yedekleme’nin açık olduğundan emin olun. iOS 10.2 veya önceki bir sürümünü kullanıyorsanız Ayarlar > iCloud > Yedekleme’ye gidin.
– Aygıtınızı bir güç kaynağına bağlayın.
– Aygıtınızı bir Wi-Fi ağına bağlayın.
– Aygıtınızın ekranının kilitli olduğundan emin olun.

1- Aygıtınızı bir Wi-Fi ağına bağlayın.
2- Ayarlar > [adınız] bölümüne gidip iCloud’a dokunun. iOS 10.2 veya önceki bir sürümünü kullanıyorsanız Ayarlar’a gidin, ardından ekranı aşağıya kaydırın ve iCloud’a dokunun.
3- iCloud Yedekleme’ye dokunun. iOS 10.2 veya önceki bir sürümünü kullanıyorsanız Yedekleme’ye dokunun. iCloud Yedekleme’nin açık olduğundan emin olun.
4- imdi Yedekle’ye dokunun. İşlem tamamlanana kadar Wi-Fi ağınıza bağlı kalın.
İlerleme durumunu kontrol ederek yedeklemenin tamamlandığını doğrulayabilirsiniz. Ayarlar > [adınız] > iCloud > iCloud Yedekleme’ye gidin. Şimdi Yedekle’nin altında en son yedeklemenizin tarihini ve saatini görürsünüz.

Önceki İçerikSyncios ile Telefon Verileri Nasıl Yedeklenir
Sonraki İçerikSamsung Galaxy J8 Yedekleme Nasıl Yapılır
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments