Android Telefonlarda Rehber Yedekleme Programları
Akıllı telefonlardan sonra çıkan sıkıntılardan biriside kaybolan bilgiler ve yedekleme yapılmadan kullanılan cihazlar olarak söyleyebiliriz. Genel olarak akıllı telefon kullanıyorsanız ve cihaz içerisinde bulunan bilgileriniz sizin için önemliyse mutlaka yedek almalısınız. Sadece cihaz içerisinde bulunan birkaç bilgiyle alakası olmayan bir durumdur. Özellikle kullanıcılar için en önemli bilgiler ise kişiler yani rehber bilgilerinizdir. Bu gibi durumlar için ise ister programlı ister programsız olarak yedekleme yapabilir ve daha sonra kullanmanıza olanak sağlanabilir.

1- Program kullanarak bu işlemi yapabilmek için ücretli olarak kullanabileceğiniz Syncios programı ile yapabilirsiniz. Syncios programı ile sadece android değil İOS cihazlar içinde yedekleme yapabilir ve aktarma yapabilirsiniz. Syncios programı üzerinden rehber yedeklemenin yanısıra diğer bilgilerinizide yedekleyebilir ve farklı bir akıllı telefona aktarma yapabilirsiniz.

İsterseniz bir yedek alıp bilgisayarınız üzerinde yada bulut sunucular üzerine depolama yapabilir ve yedekleme işlemini bitirebilirsiniz. İsterseniz de farklı bir cihaz üzerine aktarma yaparak bilgilerinizi yedekleme işleminden sonra yeni cihazınıza yükleyebilirsiniz. Bu yedekleme yada aktarma işlemini yapabilmek için ise cihazın Geliştirici Seçeneklerini açmalısınız ve USB Hata Ayıklama bölümünü aktif hale getirmelisiniz.

Bu işlem için Cihaz Hakkında — Yazılım Bilgisi bölümüne geliniz ve 7 Kere arka arkaya dokununuz. Daha sonra ise Artık Geliştiricisiniz seçeneği karşınıza gelecektir. Bu işlem sonunda Geliştirici Seçeneklerinden Usb Hata Ayıklama seçeneğini aktif ediniz. Bu işlem sonunda bilgilerinizi program ile yedekleme yapabilirsiniz.

2- Programsız olarak yedekleme işlemini yapmak istiyorsanız yani sadece data kablosu ile hızlı bir şekilde hiçbir ayar yapmadan bilgilerinizi bilgisayarınıza alabilir ve farklı bir cihaza aktarabilirsiniz. Bu işlem için ise bilgisayar üzerinden data kablosuna bağlantı sağlayıp cihazdaki resim,video vb.. bilgilerinizi alabilirsiniz.

Eğer rehberinizi yedeklemek istiyorsanız cihazın Rehber yada Kişiler bölümüne giriş yaparak İçe-Dışa Aktar bölümüne giriş yaparak rehberinizi içe aktar olarak ayarlayabilirsiniz. Bu işlemden sonra cihazın içerisine VCF uzantılı bir dosya atacaktır. Bu dosyayı ise siz data kablosu ile alabilir ve yedeklemiş olabilirsiniz.
Not : Yedekleme işlemi sadece bu cihaz için değil tüm cihazlar için gerekli bir işlemdir. Mutlaka belirli aralıklarda yedekleme yapmalısınız

Önceki İçerikSamsung Galaxy Grand Max Yedekleme Nasıl Yapılır
Sonraki İçerikWhatsapp Konuşmalarınızı Google Drive Üzerine Yedekleme
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments