Whatsapp Konuşmalarınızı Google Drive Üzerine Yedekleme
Son zamanlarda android ve İOS cihazlarda en çok kullandığımız anlık mesajlaşma uygulaması olarak Whatsapp kullanılmaktadır. Whatsapp üzerinde neredeyse tüm konuşmalarımızı ve görüşmelerimizi yapıyoruz. İnternet üzerinden yapıldığı için kullanıcılar tarafından daha uygun oluyor ve hızlı bir iletişim kurmalarını sağlıyor. Peki farklı bir durum olursa yani cihaz değişikliği yada cihazın arızalanma durumunda cihaz içerisindeki bulunan bilgileriniz dışında konuşmalarınızda sizin için değerli olabilir. Bu gibi durumlarda mutlaka bunlarıda yedekleyebilir ve daha sonra kullanmaya devam edebilirsiniz. Bu yedekleme işlemini sadece bilgisayar yada farklı bir ortama değil aynı zamanda cloud yani bulut sistemlerede yedekleme yapabilir ve daha sonra kullanabilirsiniz.

Google hesabı üzerinden bir kullanım sağlıyorsanız özellikle Android cihazlar için. Whatsapp yedeklerinizi Google servisi olan Google Drive üzerine yedekleyebilir ve daha sonra kullanabilirsiniz.

Google Drive’a nasıl yedekleme yapılır?
1- WhatsApp’ı açın.
2- Menü > Ayarlar > Sohbetler > Sohbet yedeği’ne dokunun. Hemen yedekleme yapmak için YEDEKLE’ye dokunabilirsiniz.
3- Google Drive’a yedekle’ye dokunarak ne sıklıkta yedekleme yapılacağını ayarlayabilirsiniz.
4- Eğer mevcut bir Google hesabınız yoksa, yönlendirildiğinizde Hesap ekle’yi seçin.
5- Yedekleme işleminde kullanmak istediğiniz bağlantı ağını seçmek için Yedekleme bağlantısı’na dokunun. Hücresel veri üzerinden yedekleme yapmanın ek veri ücretlendirilmesine neden olabileceğini lütfen unutmayın.

– Bu yedekleme işlemini isterseniz otomatik olarak yapabilir ve bir süre ile hızlandırabilirsiniz. Yukarıdaki resimde gördüğünüz gibi Günlük, Haftalık, Aylık olarak yedekleme işlemini otomatik olarak yapabilirsiniz. Eğer hiç yedek almasını istemiyorsanız Yok seçeneği ile bunu işaretleyebilir ve yolunuza devam edebilirsiniz. Tabi size tavsiyemiz eğer içerisindeki bilgileriniz önemliyse mutlaka bir yedek almalısınız.
– Yedekleme işlemini yada daha sonra yedekleri geri yüklemek istiyorsanız mutlaka bir Wifi bağlantısı kullanmanızda fayda var. Yedeklediğiniz bilgileri geri almak isterseniz Wifi ile daha hızlı olacaktır ve kotanızı fazla etkilemeyecektir.

– Diğer bir durum ise yedekleme sırasında video dosyaları varsa bu yedekleme uzun sürebilir. Malum ülkemizde upload hızları pek iyi değil ve bu sizi çileden çıkartabilir. Sabırlı olunuz ve işlemin bitmesini bekleyiniz. Yedekleme süresinde internet bağlatınızı kesmeyiniz. Aksi halde bilgileriniz yedeklenmez ve sorunlar yaşayabilirsiniz.

Önceki İçerikAndroid Telefonlarda Rehber Yedekleme Programları
Sonraki İçerikSyncios ile Telefon Verileri Nasıl Yedeklenir
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments